Cara Mencari Keywords Di Google

Sedikit tips untuk anda bagaimana cara untuk mencari keywords atau kata kunci yang paling banyak dicari di carian google. Ia sangat berguna kepada para bogger membuat sebarang keputusan untuk membuat entri atau sebarang artikel menggunakan keywords yang tepat. Ini juga salah satu faktor untuk menghasilkan entri yang berguna dan mesra SEO.

Selalu kunjungi google trends. Setelah memasuki google trends ini anda boleh tentukan negara dan pelbagai kategori di kemukakan seperti Bisnes, Internet, Kesihatan, Komputer dan sebagainya. Di situ anda dapat melihat apa yang popular dan keywords apa yang paling banyak dicari.


Selain itu anda juga boleh menuliskan sedikit kata-kata atau idea yang bermain di fikiran anda di kotak carian Search google. Beberapa keywords yang anda cari akan keluar seperti gambar di bawah. Ia juga memberi kesan positif untuk anda mencari beberapa keywords.


Teknik ini juga lebih kurang sama dengan sebelumnya tadi, anda cuma lihat Google di bawah sekali terdapat beberapa keywords atau kata-kata kunci lain yang mungkin memberansangkan minda anda untuk menulis entri.


Semoga bermanfaat kepada semua, terima kasih.

0 Response to "Cara Mencari Keywords Di Google"

Post a Comment